050 790 1101 info@4impact.nl

Case: organisatie- en loopbaanbegeleiding

ORGANISATIEBEGELEIDING

TECHNISCH PRODUCTIEBEDRIJF – In de foodsector

Impact begeleidt al enige jaren – samen met IJsseltechnologie Zwolle – een groot technisch productiebedrijf in de foodsector. Deze onderneming is in de transitie van een bedrijf met veel fysieke, mechanische arbeid naar een innovatieve, geautomatiseerde organisatie en had behoefte aan organisatiebegeleiding. Impact zorgt dat binnen de onderneming, de medewerkers kunnen meegroeien met de veranderingen binnen een organisatie.

Samen met leidinggevenden, medewerkers en OR werd het gewenste profiel van het bedrijf vastgesteld. Impact nam assessments en talentenscans af en inventariseerde van elke medewerker het werk- en denkniveau, beroepsinteresses en gedragseigenschappen. Daarna volgde een ontwikkel-en opleidingstraject.

Het resultaat na afloop van dit ontwikkel- en opleidingstraject door Impact was dat 95% van de medewerkers gemotiveerd bij dezelfde werkgever een nieuwe toekomst tegemoet gingen, in een compleet geautomatiseerde omgeving. De overige medewerkers konden elders binnen de organisatie op een ander niveau aan de slag of Impact begeleidden hen in een ‘van-werk-naar-werk-traject’. Op deze manier kwam iedereen terecht op de plek die voor hem/haar én voor het bedrijf het beste paste. In dit geval was er geen grootscheepse reorganisatie nodig waarbij de 150 medewerkers hun baan zouden verliezen. De succesfactor is, ook volgens het bedrijf, de objectieve benadering en persoonlijk aandacht die aan elke medewerker wordt gegeven.

Onze 150 medewerkers hebben hun baan behouden en ontwikkelen zich in hun loopbaan. Fijn voor hen én de organisatie. Dit bespaart afvloeiingskosten, voorkomt onrust en verstevigt onze concurrentiepositie.

HR Manager, Technisch productiebedrijf Foodsector

Contact
Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Telefoon: 050 - 790 11 01
info@4impact.nl

Bezoekadres Groningen:
Paterswoldseweg 806
9728 BM Groningen

Bezoekadres Zwolle:
Trawlerweg 3-5
8042 PZ Zwolle

Bezoekadres Emmen:
Hoenderkamp 20
7812 VZ Emmen

Impact Groningen

Impact Emmen

Impact Zwolle